graphicanews

Kongsberg C66

Το μεγαλύτερο κοπτικό κατασκευάζει η Esko

την 18 Νοεμβρίου, 2017

Η Esko, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων συσκευασίας και οπτικής επικοινωνίας παγκοσμίως, παρουσίασε το νέο κοπτικό τραπέζι της, το Kongsberg C66, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος που κυκλοφορεί στην αγορά.

Το κοπτικό έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων της εταιρείας και στοχεύει στην αγορά των μικρών παραγωγών.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοπτικό τραπέζι της αγοράς και κύριος στόχος του είναι να προσφέρει κοπές ακριβείας σε κυματοειδή χαρτόνια και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στις POP κατασκευές και στις μικρού τιράζ συσκευασίες.

Με 3.2 μέτρα πλάτος και 4.8 μέτρα μήκος, το Kongsberg C66 δέχεται μονοκόμματα υλικά μεγέθους 2.5x4.8 μέτρα ή διαφορετικές μεταξύ τους εργασίες (σύστημα multi-zone) σε υλικά μεγέθους 2.2x3.2 μέτρων. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στο χρήστη, ή στο ρομποτικό σύστημα, ενώ στη μία πλευρά του τραπεζιού το μηχάνημα κόβει υλικό, στην άλλη να φορτώνεται παράλληλα άλλη εργασία. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι εναλλαγής των εργασιών και επιτυγχάνεται αδιάκοπη λειτουργία του κοπτικού.
Η δε ταχύτητα κοπής των υλικών, σύμφωνα με την εταιρεία, αγγίζει τα 100 μέτρα το λεπτό.

Η πρώτη εγκατάσταση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από την εταιρεία Cartonéo, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας πάνω από 100 χρόνια.

esko kongsberg c66